Blog uddrag eller fuldt indlæg på WordPress

Vis blog uddrag eller fuldt indlæg på WordPress?

I de fleste WordPress temaer kan man vælge forskellige måder at vise sine blogindlæg på, på forsiden, kategori-sider, tag-sider osv. Det kan måske virke mest brugervenligt at vise hele indlægget, men der er flere gode grunde til, at bruge uddrag, fremfor fulde indlæg.

Kan skabe duplicate content

Når hele indlægget er skrevet fuldt ud, på flere sider, på den samme hjemmeside, kan man risikere at skabe (DC). Dette vil betyde, at Google vil rangere siden lavere, og ser Google at du har meget DC, kan det gå ud over hele hjemmesiden.

Mindsker bounce rate

Når en besøgende kommer ind på din side, og ikke klikker sig videre, men derimod klikker tilbage, går videre til en anden hjemmesiden eller lukker sin browser, kalder man det “et bounce”. Det er selvfølgelig bedst at have en lav bounce rate, og ved at “tvinge” brugeren til at klikke sig videre for at læse den fulde artikel, sænker du din bounce rate betragteligt.

Blog uddrag giver bedre overblik

Ved at vise uddrag, fremfor det fulde blogindlæg, kan den besøgende hurtigere scrolle igennem indlæggene, og finde et der er relevant at læse mere om. Viser man 10 fulde indlæg på en side, bliver din blog-side hurtigt meget lang, og den besøgende vil få en dårlig oplevelse med at scrolle igennem al teksten, for at komme til det næste indlæg i rækken.

Mulighed for deling på sociale medier

Ved at bruge blog uddrag, så den besøgende går ind på en specifik URL for at læse hele indlægget, åbner man op få flere muligheder der er skræddersyet til det indlæg, eller den kategori som indlægget er udgivet i. Det kan fx være dele-knapper til indlægget, et bestemt banner i sidebar’en til den pågældende kategori eller noget helt tredje.

Hvad er din mening om blog uddrag? Har du flere gode grunde til at bruge dem, fremfor fulde indlæg? Eller måske du mener fulde indlæg er vejen frem? Skriv en kommentar!

Forfatter: Tobias Hyldeborg

Jeg arbejder med SEO, webanalyse og online marketing, og skriver langt de fleste indlæg på denne blog. Udover arbejde på bureau, har jeg min egen lille virksomhed som driver denne blog og en række affiliate-hjemmesider.

2 meninger om “Blog uddrag eller fuldt indlæg på WordPress”

  1. Kan skrive under på at double content kan gøre ondt.!!
    Jeg har i forbindelse med mit link katalog en seo blog, som jeg opdagede mistede hits og pagerank men uden jeg vidste hvorfor.

    Gik så ellers i gang med at prøve at finde ud af hvad årsagen var, det viste sig ret hurtigt at 2 af mine tekster var blevet stjålet af en medie virksomhed til brug på deres egen hjemmeside. Så det er ikke kun ens egen side man skal tænke på når det gælder double content desværre.!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. .