Begræns dit tab ved kursfald

Jeg prøvede tidligere at uploade min anmeldelse af Morten W. Langer og Bruno Japp’s: “Tjen En Million På Aktier – En Grundbog Om Investering”, men der skete én eller anden fejl. Jeg prøver igen i morgen, så nu må i bare (nøjes) med et lille tip fra bogen!

Hvis I er erfarne aktiehajer og allerede kender til “Stop-Loss-grænsen”, behøves I ikke, at læse videre, da det er det indlægget vil handle om!

Stop-Loss-grænsen er en grænse man bestemmer, lige efter, at man har købt en aktie!

Det kan f.eks. være at du har købt en aktie til kurs 100, og tillader at den max må falde med 7 % (altså til kurs 93), hvis den når under de 7 % skal man sælge.

Hver gang du så har tjekket din aktie, hvor den er steget, skal din Stop-Loss-grænse (selvfølgelig) stige, men aldrig falde!

Dvs., hvis din aktie stiger til kurs 200, tillader du max at den må falde til kurs 186 (som jo stadigvæk er 7 %), hvis du er uheldig at din aktie falder en lille smule, skal du ikke sænke din Stop-Loss-grænse.

Der er selvfølgelig både positive og negative ting ved denne metode!

De positive er, at du aldrig taber mere end 7 % på aktien!

De negative er, at hvis aktien falder 7 %, og du har solgt den, er det lidt uheldigt, hvis den dagen efter er steget igen.


1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Ingen bedømmelser endnu)
Loading...


Kommentarer

    • Jeg havde nogle problemer med YouTube igår, jeg prøver at uploade den senere idag, men den kommer først op på bloggen, i morgen.

      Nej, ikke endnu i hvert fald, vil lige prøve mine erfaringer af på Børsen Aktiespil, før jeg prøver det af IRL. :-)

  1. Og udover det skal man selvfølgelig også tage højde for kurtage – i hvert fald hvis det er en aktie, som man vil købe og sælge til stadighed.

  2. Ja, det skal man som regel. Det er ganske vist et lille beløb (0,5-1 pct. af aktiernes værdi), men det løber jo nemt op, hvis du køber og sælger samme aktie mange gange.

    Men ekspert er jeg ikke – jeg hyggeinvesterer blot. :-)

Skriv et svar