Brænd CD på Mac (guide)

Brænd CD på Mac (MacBook, Mac Pro, Mac Mini, iMac)

Når du skal brænde en CD på en Mac er det eneste du skal bruge, en ren CD. Hele fremgangsmåden foregår direkte i , som er forudinstalleret på alle Mac computere – du behøver altså ikke downloade nogle nye programmer, men kan nøjes med det indbyggede musikprogram.

 1. Smid en tom CD ind i din Mac.
 2. En popup vil fortælle dig at du har indsat en tom CD, og spørger dig hvad du vil gøre. Ved handling vælger du “Åben iTunes” og trykker “OK”.
 3. iTunes vil komme med en popup og fortælle dig kort hvordan brænder musik til CD’en. (jeg vil dog alligevel fortsætte guiden, så du kan få en uddybende guide til hvordan du brænder musik over på din CD)
 4. Opret en ny spilleliste (cmd + n)
 5. Træk de numre du gerne vil have over på din CD over på din nye afspilningsliste.
 6. Højreklik på din nye spilleliste (eller en ældre) og klik “Brænd spilleliste til disk”.
 7. Du vil nu få listen nogle forskellige valgmuligheder op, i forhold til hvordan din CD skal “opbygges”. Jeg vil anbefale dig at bruge disse indstillinger:
  1. Foretrukken hastighed: Hurtigst muligt
  2. Diskformat: Lyd-cd
  3. Interval mellem sange: Dette er helt op til dig selv. Denne tidsinterval du vælger her, vil være den pause der er mellem hver musiknummer. Standard er 2 sekunder.
  4. Inkluder CD-Text: Tjeck (dette gør at du i nyere bilradioer, anlæg osv. kan se navn, kunstner osv. på sangen der bliver afspillet. Hvis du altså har udfyldt dette i iTunes)
  5. Når iTunes er færdig med at brænde musik over på CD’en vil den komme med en lille lyd, og du er klar til at tage den ud fra din Mac og med dig på videre færd. :-)

Nød du denne guide, kan det være du også har interesse i nogle af de andre guides jeg har lavet – , og .1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 bedømmelser // Samlet bedømmelse er 5,00 ud af 5)
Loading...

Kommentarer

 1. Maria

  Hej Thomas, Jeg ved det ikke hører ind under lige her, men jeg så tilfældigvis at du har arbejdet/arbejder som mødebooker i Alm. Brand. Jeg skal til jobsamtale her snart, kan du give mig nogle gode råd til samtalen? Har virkelig brug for jobbet, og håber du kan hjælpe :)..
  Med Venlig Hilsen Maria

 2. Tobias Hyldeborg

  Nu hedder jeg jo Tobias, men nok om det. ;-)
  Da jeg skulle til “jobsamtale” der var vi en ti personer i et mødelokale, hvor vi egentlig havde fået jobbet før vi var færdige. :-P
  Vi skulle holde en lille præsentation om hvem vi var overfor de andre, og ellers var der ikke så meget i det.
  Men virk overbevisende og vær samtidig stille og rolig er nok de bedste råd jeg kan give. :-)

 3. Maria

  Ej det må du virkelig virkelig undskylde, det var nok søvnen det slog mig i hovedet :D. Men tak for hjælpen Tobias. Jeg er helt nervøs over det :/.

 4. Lotus

  Hej

  Jeg skal brænde min julemusik ned på cd fra Itune. (Mac bruger )Listen er lang.41 sange. Knap 871 mb. Skal jeg så selv lave 2 lister og brænde på 2 cd’er `?. Mange af mine numre er ikke mp3, men Aiff lyd filer. Et par dtykker er MPEG lyd filer.Næsten alle er hentet frs itune store, nogle er dog fra mine egne originale cd’er. Skal jeg evt lave formaterne om til det samme ? I så fald hvordan gør jeg det ?

  Jeg er nemlig blevet den lykkelig ejer af en Denon afspiller , hvor man kan spille musik fra usb og dock  hvis man har en Ipod. Og selvfølgelig fra alm cd. Men at afspille fra sin usb er ikke sådan lige.Fordi der er oprets retigheder også selvom sangene er betalt for, så kan de fleste ikke afspilles gennem mit usb stick. Så må jeg jo brænde alle mine mange jule sange på cd istedet ikke. : – ). Gælder bestemt også de andre lister jeg har  af musik der er hentet på Itune.

  Mange tak.Glædelig jul.

  • Forfatter

   Du behøves ikke at konvertere nogle af filerne. Hvis de er i dit iTunes-bibliotek kan de også overføres til en CD.

   Jeps – Du kan også prøve at smide alle de sange du vil have på din CD på én afspilningsliste. Så siger den nok, at alle sangene måske ikke være der, og om du vil bruge endnu en CD til musikken – Så får du i hvert fald fyldt den første CD helt op. :-)

   – Også glædelig jul til dig! :-)

 5. Lisa

  Hej,

  førhen når jeg har brændte en cd til bilen på min windows computer har der været mulighed for at brænde på den samme cd næste gang også, så jeg derved har sparet på cd’erne.

  Kan dette på nogen måde lade sig gøre i iTunes? For hvis jeg sætter den samme cd i for at “opdatere” den skriver den bare at jeg skal indsætte en tom disk.

  På forhånd tak.

 6. Forfatter

  Hej Lisa,

  Ja, det kan sagtens lade sig gøre, men du bliver nødt til at fjerne alt musik fra den og formattere CD’en som var den ny. Efter dette tager du CD’en ud, og så skulle det gerne virke når du sætter den ind igen. :-)

  • Lisa

   Hvordan formatere man så en cd på en mac? Og jeg kan umiddelbart slette filerne på cd’en, men det plejer en formatering jo også at gøre, men så er det bare lige hvordan? :)

 7. Martino Renzi-Lomholt

  Hej Tobias

  Jeg har optaget noget af mit eget musik (mp3-fil) og skal have det over på en cd. Har allerede forstået det meste ved at læse tråden her. Jeg vil dog lige spørge: skal filen være i et bestemt format, før man kan brænde det over til en cd, eller kan mp3-filer brændes direkte til en cd?

  Tak for den gode guide!
  Håber at du også kan hjælpe med dette spørgsmål :)

  Venlig hilsen
  Martino

 8. Nanna

  Hej Tobias,
  Jeg har fuldt din guide med den siger at min disk ikke er ‘det rigtige format’ eller noget i den stil. Det sagde min PC ogs tidligere da jeg prøvede. Har du nogen idé om hvad der kan være galt?
  Min disk er fra verbatim, cd-r, 700mb. Og det er en kort fil, jeg vil brænde ned på den.

 9. Sophieq

  Hej Tobias.

  Når du indsætter cd’en i computeren, hvad gør man så hvis der ikke kommer noget pop up vindue?
  Kan slet ikke få det til at virke :/

 10. Hej Thomas.
  Hvad gør man når man indsætter cd’en, hvis der ikke kommer et pop up vindue?
  Har prøvet det mange gange nu, og kan simpelthen ikke få det til at virke… :(

Skriv et svar