Få succes med affiliate marketing med disse tips

Succes med affiliate marketing

Alle kan i princippet tjene penge på affiliate marketing, men vil du have decideret succes med affiliate marketing, så kræver det hårdt arbejde. Mit navn er Martin Dyrhøj, og jeg har beskæftiget mig med affiliate marketing i 6 år og har dermed opbygget en stor viden omkring, hvad der fungerer godt,  og hvad der fungerer mindre godt. Denne artikel er derfor rettet mod dig, som overvejer at beskæftige dig med marketing eller allerede har kastet dig ud i det. I artiklen får du mine bedste tips vedrørende , som kan hjælpe dig på vej til en succesfuld forretning.

Godt indhold er nødvendigt

Hvis du oprigtigt har mål og ambitioner om at drive et succesfuldt affiliate website, så må du aldrig nedprioritere godt indhold. Er din hjemmeside fyldt med godt indhold i form af nyheder, guides, produktanmeldelser m.v., så har du et rigtigt godt fundament. Hvis du ejer et nystartet affiliate website, så bør førsteprioriteret være at få skrevet en masse godt indhold. Hvis du ikke har den store erfaring med at skrive, så kan du outsource tekstarbejdet til en tekstforfatter.

En god tekst bør indeholde følgende

 • En passende længde – 500-2000 ord (hvis det giver mening i forhold til emnet)
 • Brug af H2, H3 og H4 (underoverskrifter)
 • Indsæt 1-3 udgående links til relevante kilder
 • Brug billeder, videoer og illustrationer

Engagér dine læsere og skab debat

Der er flere fordele ved at engagere dine læsere. Først og fremmest kan du skabe et meget mere interessant site, hvis du formår at få dine læsere med. Det vil være yderst fordelagtigt, at have et kommentarfelt på samtlige artikler, ligesom der skal være mulighed for at dele artikler på de sociale medier. Det sender et signal til søgemaskinerne om, at dit site er vellidt, og de besøgende er aktive ved at skrive kommentarer og sprede dit indhold på de sociale medier.

Personligt bruger jeg meget tid og ressourcer på at engagere mine læsere. På alle mine websites har jeg opsat et kommentarfelt, ligesom jeg har sociale knapper på alle mine undersider. Såfremt du anvender , kan du hente en af de mange plugins til social deling.

Engagement af læsere og besøgende er noget, jeg er begyndt at arbejde intensivt med de seneste år. Mit indtryk er, at det skaber rigtig gode resultater, så det kan varmt anbefales at bruge tid på. Du kan se, hvordan jeg forsøger at aktivere mine læsere i denne nye artikel om den populære . Det gør jeg bl.a. via kommentarfelt, hvor jeg lægger op til at stille spørgsmål og tilkendegive sin mening, ligesom de sociale medier er synlige på siden.

Byg gode links

Beskæftiger du sig med affiliate marketing, så kan du næsten ikke komme uden om linkbuilding. Hvis din hjemmeside skal på toppen i søgeresultaterne på dine ønskede søgeord, så skal du arbejde med linkbuilding. Det handler ikke om at få så mange links som muligt, men om at få så mange som muligt. Når du skal bygge links, bør du gå efter links fra domæner med relevans, pagerank og autoriteret. Det er vigtigt, at du går efter en naturlig linkprofil, hvor du får links fra forskellige former for kilder.

Nedenfor får du en række tips til, hvilke type links du kan bygge

 • Links fra profiler
 • Links fra sociale medier
 • Links fra aviser (PR)
 • Links fra relevante blogs (tilbyd f.eks. gæsteindlæg eller ekspertindlæg)
 • Links fra leverandører og / eller samarbejdspartnere

Dette råd kan sagtens kædes sammen med mit råd nummer 1. Såfremt du formår at opbygge godt indhold, kan du nemlig få naturlige links, som du ikke selv har genereret. Skriver du et godt indhold, vil andre hjemmesider og nyhedsmedier være mere tilbøjelige til at anvende dig som kilde og måske linke til din hjemmeside.

Skab høj(ere) konvertering

Første mål bør være, at du skaber trafik på din hjemmeside og løbende øger dine besøgstal. Hvis du vil tjene penge på din affiliate hjemmeside er det naturligvis ikke nok at skrive godt indhold og skabe trafik på din hjemmeside – der skal også reklamer til.

Når du skal indsætte reklamer på din hjemmeside – uanset om det er tekstlinks til bannerlinks er det vigtigt, at du gør det med måde. Hvis din hjemmeside er fyldt med reklamebannere, vil du skabe et dårligt førstehåndsindtryk hos den besøgende. Derfor er det afgørende, at du ikke spammer din hjemmesider med reklamer, men kun indsætter bannere og tekstlinks, hvor det er relevant. Har du f.eks. skrevet en anmeldelse af en bog, vil det være naturligt, at du linker til en forhandler, hvor bogen kan købes. På et af mine affiliate websites har jeg skrevet en guide omhandlende iPhone 6 vandskade, hvor jeg henviser til en forhandler, som arbejder med vandskadede smartphones. I stedet for at spamme indlægget med reklamer har jeg altså nøjes med ét tekstlink.

Gode tips til højere konvertering for en affiliate hjemmeside

 • Anvend call-to-action knapper (brug farver som adskiller sig fra hjemmesidens grundfarver)
 • Indsæt kun relevante tekstlinks og reklamebannere
 • Lav splittests, hvor du undersøger, hvilke reklamer der virker bedst på din hjemmeside.


1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (2 bedømmelser // Samlet bedømmelse er 5,00 ud af 5)
Loading...

Skriv et svar