Hvad er Klout?

Hvad er Klout

Kort sagt, så er Klout et socialt medie til at måle den indflydelse på har, på nettet. Det foregår ved, at du kobler profiler til din Klout, som herefter vil give dig en score. Denne score går fra 0 – 100 og viser altså hvor indflydelsesrig du er, på tværs alle dine sociale profiler.

Klout finder ud af hvor indlydelsesrig du er indenfor specifikke emner ved at analyse hvor mange følgere du har på de forskellige medier, hvor meget dit navn bliver nævnt, hvor mange “Synes godt om” og ReTweets du får osv. Klout bekymrer sig ikke så meget om hvor mange venner du har på Facebook og hvor mange følgere du har Twitter, men derimod hvor stor indflydelse du har på folk (kvalitet fremfor kvantitet).

Hvad er Klout og hvorfor skal jeg oprette en bruger?

Du forstår måske godt hvad Klout går ud på, men forstår ikke hvorfor du skal oprette dig som bruger. Jeg forstår dig godt. Det eneste som Klout umiddelbart giver dig, er en score på hvor indflydelsesrig du er.. Og hvad Søren skal man bruge det til? Svaret er, at du ikke rigtigt kan bruge den til noget (udover at blære dig med din høje Klout-score, hvis du ligger højere end din venner). Det er nemlig ikke DIG der skal bruge Klout – Du skal blot være der. For, at finde ud af nogle gode grunde til at oprette sig på Klout skal man i stedet spørge:

Hvad får jeg ud af Klout?

Klout er stadigvæk en forholdvis ny service, og derfor vil nogle af disse grunde jeg vil ridse op, måske ikke være super relevante lige nu.. Men tro mig, det kommer!

Øgede jobchancer

At vi bliver overvåget af eventuelle nye arbejdsgivere via Google og sociale medier, er snart ikke nogen nyhed længere. Via sociale medier kan man hurtigt og nemt få et indblik i hvilken person der har sendt ansøgningen afsted, og dermed også om det er en person der passer ind i virksomheden. Nu har virksomheden fået et nyt redskab til at finde den rette kandidat; Klout. Klout vil nok ikke bruges i lige så høj grad som andre sociale medier som Facebook og Twitter – Men hvis nu er der to top kandidater til jobbet, hvorfor så ikke vælge den med højest Klout?

Gratis indgang på clubs

En del diskoteker tilbyder et gratis shot, hvis du checker-in på Facebook. I fremtiden vil vi komme til at se, at personer med høj Klout vil få gratis indgang () eller andre dejlige goder, helt gratis. Det vil de forskellige caféer og diskoteker selvfølgelig gøre fordi de ved du er en opinionsleder indenfor dit felt, og at du med din anbefaling (hvem giver ikke en anbefaling, for gratis indgang og øl?!) kan skabe mere omsætning end en entré og øl koster dem.

Nye produkter til test

Har du en Klout-score indenfor fx gadgets, vil virksomheder og mediebureauer kunne kontakte dig med henblik at få testet deres produkt af på dig. Din høje Klout-score viser, at du både interesserer dig emnet, men samtidig også, at du har et succesfuldt netværk indenfor emnet. Du kan også selv vælge, at opsøge disse “Perks” (som Klout kalder dem). Jeg selv som p.t. har en Klout-score på 56, og er indflydelsesrig indenfor sociale medier, personlig branding og Facebook har kun én enkelt til rådighed, nemlig gratis visitkort.. Med reklame for Klout. Men måske du er indflydelsesrig indenfor nogle områder, hvor der er nogle tilngængelige Perks? Det er ikke stort i Danmark endnu, men vent.. Det bliver det!

“Klout er en omgang ligegyldigt lort!”

Sådan er der manger der tænker, da der efterhånden er skabt en trend om at det er fedt at have en høj Klout-score. Se bl.a. denne hjemmeside som er lavet som et modstykke til Klout, som viser på Twitter. Personligt synes jeg da det er fedt, at have en høj Klout-score, ligesom at jeg synes det er fedt at have mange abonnenter på Facebook og mange følgere på Twitter.


Svar på spørgsmål

I nedenstående bokse vil der være svar på alle spørgsmål der bliver stillet i kommentar-feltet.

Vil det kunne skade min Klout-score at jeg tilføjer sociale medier, hvor jeg er nærmest ikke aktiv, til Klout?

Nej – Jo flere jo bedre. Et ekstra socialt medie vil ikke kune skade din Klout-score, men du kan derimod være heldig, at den stiger.

Jeg håber dette indlæg har hjulpet dig til, at forstå hvad Klout er for en størrelse, og hvad det går ud på, ellers må du meget gerne skrive en kommentar med dine spørgsmål. Har du ingen spørgsmål, og synes du at indlægget er super – Så ville jeg blive super glad hvis du ville dele det på Facebook, Twitter eller Google+. :-)1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (2 bedømmelser // Samlet bedømmelse er 5,00 ud af 5)
Loading...

Kommentarer

 1. Hej Tobias

  Fint indlæg omkring Klout, så kan du måske svare på dette :)

  Har det indflydelse på ens score hvis man har tilmeldt flere af de medier man på, men man ikke er så aktiv på dem?
  F.eks. har jeg tilmeldt mig min tumblr profil men er ret inaktiv – “skader” det?

  /Rasmus

  • Forfatter

   Mange tak!

   Det vil aldrig kunne skade, at tilføje et socialt netværk til din Klout profil, men altså sagtens kunne forbedre den.

   Jeg er ked af jeg ikke lige har nogen kilde, at sætte det op på. Har søgt lidt på det, og har ikke kunnet finde nogen. Jeg har tidligere søgt efter samme “problemstilling” og fandt svar fra troværdig kilde, men kan desværre ikke lige finde den nu..

   Tak for din kommentar. :-)

 2. Kim

  Fin og hurtig gennemgang af Klout. Du kommer ind på de mest almindelig tanker i forbindelse med os, der bruger flere sociale medier. Men jeg mangler dog to ting:

  1. Hvorfor skal den almindelige dansker tilmelde sig Klout? Hvad vil den pågældende person få ud af det? Her snakker vi om naboen, der primært bruger Facebook til at kommunikere med venner og bekendte. Hvordan skal jeg forklare naboen, at Klout er en god ide? Umiddelbart virker det ikke så indlysende for den ‘almindelig dansker’, og så vil det vel kun være nørder og folk interesseret i at have høj Klout, der vil bruge det? Jeg skyder ikke den vedvarende målgruppe til at være ret stor, og så er spørgsmålet, om det får (nok) gennemslagskraft i Danmark.

  2. Dit indlæg er meget informativt, men hvad er din egen mening om Klout – altså overordnet set. Hvad bruger du det til foruden at drille vennerne med din højere score? Hvordan ser du selv Klout gøre en forskel om 2 år?

  • Forfatter

   1. Jeg har kommet med de tre mest relevante forslag til, at folk burde oprette sig på Klout – Om de er über social media nørder, eller folk der kun har en profil på Facebook er sådan set lige gyldigt.

   De tre forslag jeg er kommet med er dem jeg mener er de tre mest relevante årsager til, at folk burde få en profil på Klout. Hvis folk ikke mener disse er interessante, så er der ingen grund til at oprette sig – Hvis du ikke synes det er interessant at snakke med dine venner og familier, samt følge med i hvad de går rundt og laver, så er det jo heller ikke relevant for dig, at have en Facebook profil?

   2. Meningen med dette indlæg har været, at lave en guide og faglig beskrivelse af hvad Klout er for noget. Min egen holdning, samt mine tanker om hvor Klout er om 2 år.. Dem kan vi tage i et andet blogindlæg (måske en god idé? :-))

 3. Peter Larsen

  Hej Tobias,

  Fint og velskrevent. Men må indrømme at eneste argument, som jeg finder begrundet er de gratis drinks du nævner. Med erfaring i efterhånden en del ansættelser, samt egne Jobs, må jeg sige at argumentet omkring øgede jobchancer er enddog temmelig tyndt. Pt. Har du nok mest ret i at Klout mere er et “internt” prale-redskab/konkurrence blandt online-wanna-bees.

  • Forfatter

   Den kan du måske godt have ret i..

   Dog er det lige p.t. den Største danske guide til Klout (af hvad jeg kan finde), det er selvfølgelig ikke ens betydende med at den er stor. ;-)

   Jeg havde egentlig regnet med, at der ville komme flere spørgsmål til Klout i kommentarerne (hvor jeg ville tilføje svar på disse i indlægget), hvilket jo i princippet er meget fint, at der ikke gjorde.. Det viser jeg har forklaret det nogenlunde fint.

   Planen er, at jeg lidt efter lidt vil bygge på, hvis der kommer nogle spørgsmål. Jeg kunne selvfølgelig godt tilføje flere afsnit med hvordan man forbedrer sin Klout-score og hvordan det vil ændre alverdens ting og sager, men det synes jeg ikke vil være relevant til dette indlæg. :-)

   • Er enig i at det ikke er relevant i “hvad er Klout”. Den del er forklaret fint i artiklen.

    Jeg vil dog nok sige at din title tag er tæt på vildledende i artiklens nyværende form.

    Skulle det være en stor dansk guide, så bør den netop komme ind på alle de ting du nævner og flere til. Alle de spørgsmål folk kan forventes at stille, skulle være stillet og besvaret. Der burde være billeder og måske endda videoer.

    Men det vælger du naturligvis selv.

    Hvis først Klout får rigtig fat, så kan det være at du bliver overhalet indenom :)

 4. Jeg oprettede en Klout for noget tid siden og synes det var lidt sjovt at holde øje med hvordan ens Klout-score var…og hvordan den kunne forbedres.

  Det kunne være sjovt hvis danske virksomhed ville benytte sig af brugers Klout-score, for at få fyld udbytte af det.

Skriv et svar