Brug din iPhone som professionel scanner

iPhone scanner App som virker som almindelig scanner

Selvom langt de fleste nye printere har en scanner inkluderet, så har færre og færre en printer installeret i hjemmet. Jeg ser ingen grund til at have en printer, da jeg ikke kan huske hvornår jeg sidst har haft brug for at printe noget ud. Derimod får jeg en gang imellem noget fysisk post eller lign., som jeg gerne vil have ind på min computer, hvilket er muligt med en iPhone scanner app.

Hvis man gerne vil have et fysisk dokument ind på sin computer, kan man selvfølgelig vælge, at tage et almindelig billede og så bare smide det ind på sin computer, men med iPhone scanner app’en , fungerer det hele meget nemmere og bedre. Måden den fungerer på er, at den udelukkende fokuserer på det A4-ark (eller anden form du vil scanne ind), og skærer alt andet fra.

Når du har “scannet” dit billede/brev/visitkort etc., kan du vælge at få præsenteret billedet på tre forskellige måder; I farver, sort/hvid og en speciel version hvor den tager de fremhævede elementer og gør dem helt sort, så der kun er farverne 100 % hvid og 100 % sort. Når du har valgt din foretrukne farve-valg i iPhone scanner app’en, kan du navngive billedet, og smide det i Dropbox eller en lignende cloud-service.

Dropbox integration i iPhone scanner app’en

Jeg synes specielt Dropbox-integrationen er super fed, da jeg på den måde ikke skal bekymre mig om at få mit scan ind på computeren – iPhone scanner app’en sørger for, at de automatisk bliver uploadet til Dropbox, og jeg kan herefter gemme dem et bestemt sted, sende det videre i en mail, uploade den i mit regnskabsprogram eller hvad jeg nu gerne vil med den.

Der findes også en gratis version af app’en, men da jeg ikke har prøvet denne variant vil jeg ikke begynde at anbefale den, da jeg ikke er sikker på, hvilke funktioner der kun er i Pro-versionen. Jeg vil anbefale denne app selvom du i forvejen har en scanner stående derhjemme, da denne måde at scanne på simpelthen bare er både nemmere og hurtigere.

Print scanninger med AirPrint

Har du en printer der er kombatibel med AirPrint, vil du kunne printe dit scan ud fra din telefon. Det er selvfølgelig ikke relevant, hvis du lige har scannet det ind, da du jo så har det på papir, men skal du have kopier af det (og ikke har en kopimaskine) eller har brug for at printe det ud, efter du har smidt papiret ud, er det super nemt at klare det fra telefonen.

AirPrint er Apple’s egen teknologi, som de fleste nyere printer er kombatible med. Funktionen gør, at du ikke behøves tilslutte din iPhone (eller Mac for den sags skyld) til nogen ledninger, men derimod bare kan printe via WiFi-netværket, som du er logget på.

Hvis din printer ikke har AirPlay, vil funktionen selvfølgelig heller ikke kunne bruges i iPhone scanner apps, men heldigvis koster en printer med AirPlay ikke det store i dag. Du kan altså komme igang med trådløs printning for relativt få penge, hvis du ikke allerede har en kompatibel printer.

Andre iPhone scanner apps

Jeg kan helt klart anbefale Scanner Pro, da jeg selv har brugt den meget, og synes den fungerer rigtigt godt. Dog findes rigtigt mange forskellige iPhone scanner apps, og nedenfor vil jeg prøve at liste nogle alternativer til Scanner Pro op.


Denne gratis app betegnes som den mest populære iPhone scanner app, pga. dens mange downloads, i forhold til andre apps – CamScanner har desuden også væren en del af Apple’s “App Store Best of 2014”.


Med Genius Scan iPhone scanner app kan du tage et helt normalt billede, og få det eksporteret i JPG eller PDF-format, ligesom en helt almindelig scanner. Desuden er den også rigtig god til at organisere alle de scans du tidligere har lavet.

Denne iPhone scanner app kan gøre selv krøllede papirer genkendelige og flotte igen. Den unikke teknologi der ligger bag, findes kun i denne app. Jeg har ikke selv prøvet denne app, og kan derfor ikke sige hvor god denne funktion er.

Billede: 1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 bedømmelser // Samlet bedømmelse er 5,00 ud af 5)
Loading...

Skriv et svar