Blogging og affiliate marketing

Blogging affiliate marketing

Har du din egen blog, og vil du gerne tjene penge på den? Der er flere forskellige veje at gå, men affiliate marketing er en af de nemme måder at starte. Med affiliate marketing irriterer du ikke dine besøgende med banner-annoncer, men bruger “sponsorerede links”, som du ellers ikke ville tjene penge på.

Hvad er affiliate marketing?

Helt basic, så er , hvor du, som website-ejer, promoverer andre virksomheders produkter, og bliver betalt for det. Betalingen foregår typisk per klik, lead eller salg du formår at skabe, ved at en person fra din hjemmeside, ender med at konvertere på en partners hjemmeside.

Danske affiliate netværk

Det første step du skal tage er, at tilmelde dig . Mine største anbefalinger er , og , men der findes også rigtigt mange andre gode. Når du oprettet dig på et netværk, kan du begynde at tjene penge på de forskellige kampagner, som er tilgængelige, på det pågældende netværk.

Opdater til affiliate links

Når du er blevet godkendt ved et par affiliate netværk, kan du begynde at bruge dem for alvor. En god måde at starte ud på er, at gennemgå dine gamle blogindlæg, og opdatere links til webshop og lign. til affiliate-links, hvis de altså har et affiliate program. Hvis du har et stort site, og du tror du kan skabe værdi for virksomheden, selvom de ikke har et affiliate-program, kan du sagtens prøve at tage kontakt til dem, og høre om de kunne være frisk på, at opsætte et kommisionsprogram skræddersyet til dit site.

Der findes forskellige metoder til at , så dine besøgende ikke vækker mistanke ved et mærkeligt link. Dog fungerer et blogindlæg med affiliate links på samme måde som et sponsoreret indlæg, så det er vigtigt at du tydeligt viser at dit indlæg er sponsoreret.

Tænk affiliate ved nye indlæg

Ved bør du tænke på muligheder for at inkludere affiliate-links, hvis det giver mening. Omtaler du et produkt, service eller en virksomhed, bør du tjekke om de har et affiliate-program, så du kan tjene penge på, at henvise brugere til deres site. Du kan også lave nye indlæg, med henblik på affiliate-indtjening – det kan være fx “10 lækre sommerkjoler”, “20 % rabatkode til [WEBSHOP]” eller andet, hvor der er en købshensigt bag.

Billede:

Forfatter: Tobias Hyldeborg

Jeg arbejder med SEO, webanalyse og online marketing, og skriver langt de fleste indlæg på denne blog. Udover arbejde på bureau, har jeg min egen lille virksomhed som driver denne blog og en række affiliate-hjemmesider.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. .