Brug af blogging til jobsøgning

I snart en måned har jeg blogget om forskellige emner indenfor online marketing på mit site. Jeg blev færdiguddannet fra Copenhagen Business School i tysk og interkulturelle markedsstudier i sommers og søger pt. et job i primært Storkøbenhavn indenfor marketing. Gerne online marketing. Intentionen med mit site er, som navnet forhåbentlig antyder, at jeg håber på at den kan hjælpe mig med at finde det perfekte job.

Vis blog uddrag eller fuldt indlæg på WordPress?

Dette indlæg er skrevet af den ledige blogger, Michael Øland Hindrichsen, der bruger blogging til jobsøgning og jagten på drømmejobbet.

I snart en måned har jeg blogget om forskellige emner indenfor online marketing på mit site. Jeg blev færdiguddannet fra Copenhagen Business School i tysk og interkulturelle markedsstudier i sommers og søger pt. et job i primært Storkøbenhavn indenfor marketing. Gerne online marketing. Intentionen med mit site er, som navnet forhåbentlig antyder, at jeg håber på at den kan hjælpe mig med at finde det perfekte job.

Min blog er som allerede nævnt forholdsvis ny og dugfrisk. Det at blogge er også er forholdsvis nyt for mig. Selv har jeg aldrig fulgt nogen blog intensivt. Jeg har dog ofte brugt forskellige blogs til at informere mig om forskellige emner som f.eks. sociale medier, nye elektronik produkter og fodbold. Det er altså ikke en helt ukendt verden for mig.

Kan en blog skabe et job?

Nej! Det er jeg overbevist om at den ikke kan. Men jeg er sikker på at den kan styrke ens CV og ansøgning. På min side ligger der udover min blog og en detaljeret udgave af mit CV. Det er som udgangspunkt mit CV jeg vil have folk til at læse når de besøger siden. Bloggen er tænkt som lokkemad til at få alverdens folk ind på siden – gerne folk der er på udkig efter en ny medarbejder.

Dermed ikke sagt at det bare er varm luft der bliver fyldt på bloggen. Selvfølgelig skriver jeg kun om ting jeg finder interessant og som jeg håber min kommende arbejdsgiver også finder interessant og til dels nyttigt. Samtidig viser jeg med bloggen også at online marketing, sociale medier osv. virkelig er et område jeg brænder for. Ikke kun i arbejdssammenhæng, men også i min fritid.

Spreder budskabet via mit netværk

Hver gang jeg har skrevet et nyt blogindlæg poster jeg et link på Twitter og Google+. Mine opdateringer på Twitter er for at nå ud til folk med interesse i emnet. Det samme gælder til dels Google+ – Men det er lige så meget fordi Google+ indlæg dukker op i Google-søgninger.

Det er ikke tilfældigt at jeg ikke bruger Facebook og Linkedin til at sprede budskabet om hvert enkelt indlæg. Umiddelbart ville det selvfølgelig også være oplagte at bruge de netværk til at sprede budskabet. Her gør jeg dog primært opmærksom på sitet som værende mit CV og ikke som værende min blog om online marketing. På den måde kan mit private og professionelle netværk der ikke har interesse i online marketing forhåbentlig også blive fristet til at gå ind på sitet og helst dele det med deres netværk. Da sitet er forholdsvist nyt har jeg endnu ikke noget klart indtryk af om det er den rigtige måde at gøre det på. Men jeg vil mene at det er vigtigt at man gør sig nogle overvejelser herom.

Det har jeg lært ved at bruge blogging til jobsøgning

Det er sjovt, spændende og inspirerende at blogge. Især research arbejdet. Men det kan også være hårdt og især tidskrævende. Derudover er der en række uskrevne regler indenfor blogging jeg personligt lige skal have følt sig frem til. Hvor ofte skal man poste nye indlæg? Hvor lange skal indlæggene være? Osv… Det er selvfølgelig en personlig stil og jeg tror ikke på at der findes nogen facitliste på de spørgsmål.

Til sidst vil jeg anbefale alle til at komme i gang med at blogge – om det er i sammenhæng med jobjagten eller bare fordi man har interesse i et emne. Man vil ikke opleve at ens blog bliver overrent med læssere, kommentarer og vilde diskussioner. Men det giver en selv en masse at man lave lidt research og fordyber sig i et emne som man interesserer sig for.

Jeg håber at ovenstående har givet lidt inspiration til hvordan blogging og et online CV kan bruges i jobjagten. Al slags input vil jeg være meget taknemmelig for, da hele projektet stadigvæk er forholdsvis nyt og det endnu ikke har ført til noget job.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. .