Undgå duplicate content

Duplicate content

Duplicate content (DC) er betegnelsen for kopieret indhold på internettet. Problemet med DC er, at Google straffer dig, hvis de er i tvivl om hvilken side der er den originale. Der er flere forskellige måder at løse det på – jeg vil præsentere en række forslag nedenfor.

Slet kopien

Har du mulighed for at slette kopien, er dette den mest effektive måde, at løse problemet på. Efter du har slettet kopien, bør du lave en 301 redirect fra den gamle URL til den originale URL. Ved at lave en redirect følger Google videre til den rigtige URL, og der findes dermed ikke nogen kopi af dit indhold længere.

Kontakt hjemmesiden

Har du været ude for, at en anden hjemmeside har kopieret dine produkttekster, artikler eller andet? Start med at kontakte hjemmesideejeren på en stille og rolig måde, og hvis han har gjort det i god tro, fordi han synes indholdet var godt, vil han typisk fjerne det, med det samme.

Er det ikke muligt at få websitet til at fjerne indholdet, kan du anmelde dem for at have stjålet dit indhold. Dette kan være en lang proces, men du har en stærk sag, hvis du kan bevise at du har udgivet indholdet først. Alt indhold du udgiver på internettet har din ophavsret, og det er dermed ulovligt at bruge indholdet andre steder.

Brug canonical tag

Er der tekniske problemer som gør det ikke er muligt at slette kopien på dit eget site, bør du benytte dig af canonical tags. Et canonical tag sættes på kopien af dit originale indhold, og peger på den URL du gerne vil have synlig på søgemaskiner som Google og Bing. Med et canonical tag løser du ikke selve problemet, men “camouflere” det. Du løser problemet overfor Google, men vil i princippet stadig have kopieret indhold på dit site, hvorfor en af de to andre løsningsforslag anbefales.

Opdag duplicate content

Hvis man ikke bruger et værktøj til formålet, kan det være svært at opdage, at en af dine konkurrenter har kopieret dine tekster. Med Who Copied Me kan du lynhurtigt se om dit indhold er dukket op på andre domæner, samt se hvilke tekstdele, som er kopieret fra dit site.

Billede:

Forfatter: Tobias Hyldeborg

Jeg arbejder med SEO, webanalyse og online marketing, og skriver langt de fleste indlæg på denne blog. Udover arbejde på bureau, har jeg min egen lille virksomhed som driver denne blog og en række affiliate-hjemmesider.

2 meninger om “Undgå duplicate content”

  1. Fint og kort beskrevet omkring duplicate content. Man kan hurtig rode sig ud i en alt for lang søforklaring omkring det, så jeg synes faktisk den måde du nævner det her ville kunne bruges til at forklare en hr. og fru jensen ganske fint.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. .