Gode WordPress plugins

Gode WordPress plugins

Der findes efterhånden rigtigt mange WordPress plugins, og det kan derfor være svært at holde styr på hvilke plugins der er gode, og hvilke man bør holde sig fra. I dette indlæg finder du alle plugins jeg bruger på denne side, og de er hver især gode til netop den opgave de gør.

Akismet er forudinstalleret på alle WordPress-sites, og sørger for at minimere antallet af SPAM-kommentarer på din blog. Plugin’et er så godt, at det er yderst sjældent du vil få SPAM-kommentarer, men fjerner du plugin’et, vil du hurtigt opdage, hvor meget der egentlig kommer.

AMP (Accelerated Mobile Pages) er Automattics officielle , som nemt får dig igang med at få AMP-versioner af dine blogindlæg. AMP er et Google-produkt som gør det muligt at få ekstremt hurtige loadhastigheder, når dine besøgende lander på dit site via Google.

Broken Link Checker tjekker dine links for om de linker til døde sider (404-sider og lign.). Det er hverken en god oplevelse for dine besøgende, eller Google, at støde på døde links, og her er Broken Link Checker en rigtig god måde at opsnappe disse links, så du kan få dem rettet.

Contact Form 7 er det mest benyttede kontaktformsplugin. Det er utrolig simpelt at sætte op, og fungerer med det samme. Hvis du har brug for mere avancerede muligheder, har plugin’et dog også dette – bl.a. mulighed for at vedhæfte filer, SPAM-tjek og forskellige regler for hvad der skal stå i felter.

Imsanity hjælper dig med ikke at have for store billeder liggende på dit website. Store billeder gør, at din hjemmeside bliver langsom, hvilket både påvirker brugervenlighed og SEO. Dine bruger gider ikke vente på at din side loader, og Google straffer dig, hvis din side er alt for langsom.

Instant Articles for WP er et officielt plugin fra Automattic (WordPress) og Facebook, som gør det nemt at få den tekniske opsætning til Instant Articles. Instant Articles gør at dine sider loader instantly, når de besøges fra Facebook på en mobil enhed – vær opmærksom på, at dette plugin også kræver opsætning fra din Facebook-side.

iThemes Security hjælper dig med at gøre din hjemmeside mere sikker. En af de primære funktioner er, at du bliver beskyttet mod bruteforce-angreb, hvor bots prøver at “gætte” dit kodeord – med iThemes Security bliver en IP-adresse låst ude, hvis den får forkert adgangskode flere gange i træk, indenfor kort tid.

Jetpack fra WordPress.com bringer en række af de funktioner der er tilgængelig på WordPress.com-blogs til din eget hosted-hjemmeside. Jeg bruger primært plugin’et til kommentarer på blogindlæg, hvor den gør det muligt, at abonnerer på nye kommentarer via mail.

OneSignal Push Notifications gør det muligt at sende push notifikationer fra din WordPress-hjemmeside. Nye besøgende vil få en besked, der spørger om de vil have notifikationer fra din hjemmeside, og hvis de svarer ja, får du mulighed for at sende beskeder direkte til Chrome, Firefox og Safari-brugere.

ThirstyAffiliates er super plugin til dig, hvis du benytter dig af affiliate links. Plugin’et gør det muligt at lave pæne URLs til dine affiliate-partnere, have et samlet overblik over de forskellige links du har lavet og automatisk få sat rel=nofollow på disse links. Det gør det hele mere overskueligt for dig, og dine brugere vil være mere tilbøjelige til at klikke på dine links.

UpdraftPlus laver backup af din WordPress-hjemmeside. Jeg benytter selv dette plugin, da det er super nemt at sætte op, og laver backup direkte til . Det hele kører automatisk, og jeg behøver altså ikke være bekymret over, hvis min side går ned, bliver hacket eller lign.

WP Rocket gør din hjemmeside hurtigere – dette gøres bl.a. ved caching, GZIP komprimering, lazyload m.m. Du kender måske WP Super Cache eller W3 Total Cache, men WP Rocket har mange flere funktioner. Dette er et betalt plugin, men det kan helt klart betale sig, hvis du vil give dine brugere (og Google) en hurtig oplevelse på dit site.

WP-PostRatings er et simpelt plugin, som tilføjer stjernevurderinger til dine indlæg. Dette giver både dig som hjemmesideejer en bedre forståelse af hvilke indlæg dine brugere kan lide, men endnu vigtigere giver det dig stjerner i søgeresultaterne. Det er selvfølgelig ikke godt hvis ratings på dine indlæg ligger under 3-4 stjerner, men hvis du skriver gode indlæg, som dine brugere kan lide, bliver dette ikke et problem.

Yet Another Related Posts Plugin (YARPP) kan vise relaterede indlæg under dit blogindlæg eller i sidebar’en. Jeg bruger den dog til noget andet. Plugin’et viser nemlig også relaterede indlæg for et blogindlæg, når du redigerer dine indlæg, og her er det en god huskeliste til at finde de indlæg med fordel kan lave interne links til, fra det indlæg du er igang med at redigere.

Yoast SEO Premium er et must-have SEO plugin på ALLE WordPress-hjemmesider. Det gør det muligt at rette indstillinger for hele dit site, men samtidig også ned på indlæg/side-niveau, hvor du kan rette title tags, meta description og meget mere. Er du ny indenfor SEO, er den også rigtig god til at hjælpe dig igang med små tips til, hvordan du kan søgemaskineoptimere dine indlæg og sider.

Forfatter: Tobias Hyldeborg

Jeg arbejder med SEO, webanalyse og online marketing, og skriver langt de fleste indlæg på denne blog. Udover arbejde på bureau, har jeg min egen lille virksomhed som driver denne blog og en række affiliate-hjemmesider.

3 meninger om “Gode WordPress plugins”

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. .