Husk den gode kvalitet når du gæsteblogger

At skrive blogindlæg til andres blogs har to store fordele; Du får ofte lov til at få links fra bloggen, til din egen blog (SEO fordel), og så vil du også få præsenteret din viden indenfor et emne som, alt andet lige, minder om det du selv blogger om – Og på den måde vil du måske kunne skaffe nye læsere din egen blog. Der er altså flere fordele ved at være gæsteblogger.

Gæsteindlæg bliver på grund af SEO fordelen ofte brug i sammenhæng med linkbuilding til en hjemmeside, hvilket Google i princippet ikke har noget problem med, hvis blot du formår at skrive et gæsteindlæg af god kvalitet.

Google udgav for nylig en YouTube video, omhandlende hvad deres syn på gæsteblogging for links er. Videoen fortæller blandt andet, at det er helt fint at gæsteblogge for at få links, hvis bare indlægget er i ordentlig kvalitet, og ikke vil komme til at skabe . Nogen bloggere tænker ikke videre over dette, og vælger derfor at skrive et blogindlæg eller to, og skriver derefter ud til en masse bloggere, og tilbyder de to blogindlæg til flere forskellige – Måske skifter de et par ord her og dér, men i bund og grund er det præcis den samme artikel, de sender til flere blogs, hvilket på den måde kan gå ind at skabe duplicate content.

Når jeg skriver gæsteindlæg, skriver jeg ét unikt til hver blog, da jeg ved, at det er det der vil give mest værdi, både i forhold til SEO, men bestemt også i forhold til mit personlige brand. Hver gang jeg skriver et gæsteindlæg, bliver mit navn præsenteret på en blog med faste læsere, og hvis nogle af dem har set mit navn sammen med næsten det samme indlæg et andet sted, så vil det selvfølgelig skade min troværdighed, og dermed mit personlige brand.

De fleste andre måder der er, at linkbuilde på, giver dig ikke andet end , men med gæsteindlæg bringer du både værdi til modtagerens blog (i form af indhold til hjemmesiden), du får måske nogle nye faste læsere på din egen blog, og oven i købet vil du så også forbedre dit links position i Google.

Forfatter: Tobias Hyldeborg

Jeg arbejder med SEO, webanalyse og online marketing, og skriver langt de fleste indlæg på denne blog. Udover arbejde på bureau, har jeg min egen lille virksomhed som driver denne blog og en række affiliate-hjemmesider.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. .