Hvad er WordPress?

Hvad er WordPress?

WordPress er verdens mest populære CMS, som startede ud som blogging-platform, men nu også bliver brugt til mange andre formål. CMS’et er nemt at gå til, og der findes tusindvis af temaer og plugins, så ens hjemmesiden kan tilpasses lige som man ønsker.

Mest populære CMS

WordPress ligger klart på en førsteplads, når det gælde hvilke CMS der bliver brugt mest verden over. Nogle af grundende til dette er bl.a., at det er gratis at bruge, det er open-source og samtidig utroligt nemt at gå til – for både programmører og nybegyndere indenfor websites.

  1. WordPress (58,8 % markedsandel)
  2. Joomla (6,5 % markedsandel)
  3. Drupal (4,8 % markedsandel)
  4. Blogger (2,5 % markedsandel)
  5. Magento (1,5 % markedsandel)

Kilde:

Fordele ved WordPress

Der er mange forskellige fordele ved en WordPress hjemmeside, men nogle af dem der betyder mest, er helt klart de mange gratis temaer og plugins, som gør det nemt for selv ikke-programmører, at tilpasse sin hjemmeside. WordPress har selv et kæmpe arkiv for gratis temaer og plugins, men der findes også store markedspladser, hvor man kan købe mere avancerede eller gennemarbejdede plugins og temaer for penge.

SEO optimeret fra start

Når du installerer WordPress er du allerede godt med ift. SEO fra start. Der er dog stadig nogle forskellige tekniske ting ting der bør rettes, inden du har et rigtigt . Efterfølgende kræver det selvfølgelig også godt indhold og nogle gode links til din hjemmeside.

Almindelig hjemmeside med WordPress

Mange har stadig en mistanke om, at WordPress udelukkende er til blogs. Det er helt korrekt, at det startede ud som en blogging-platform, men CMS’et har efterhånden udviklet sig til at være meget mere end dette. Med de mange forskellige temaer og plugins er det muligt at lave en hvilken som helst hjemmeside med WordPress – specielt WooCommerce er populært til WordPress webshops.

Forfatter: Tobias Hyldeborg

Jeg arbejder med SEO, webanalyse og online marketing, og skriver langt de fleste indlæg på denne blog. Udover arbejde på bureau, har jeg min egen lille virksomhed som driver denne blog og en række affiliate-hjemmesider.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. .