Kickstart din iværksætterkarriere med disse tips

Iværksætter med MacBook

I Danmark har der over de seneste par år været meget snak om vækst i antallet af iværksættere. Mange unge mennesker drømmer om en iværksætterkarriere, og flere og flere skrider til handling. Der findes dog stadig mange unge mennesker, som holder sig tilbage, da iværksætterlivet kan virke skræmmende.

Det er ikke mindst de omkostninger, der kan være forbundet med at starte egen virksomhed, som holder folk tilbage. Det er dog i dag muligt at holde omkostninger på et minimum og stadig skabe en rigtig god forretning. Mange vælger – meget naturligt – at følge den teknologiske udvikling og skabe sig en online karriere.

At starte en online virksomhed kan også være et godt sted at starte, da omkostninger ofte vil befinde sig på et minimum, og mulighederne vil stadig være mange. I forhold til markedsføring vil man heller ikke være begrænset geografisk, da man online har mulighed for at ramme hele Danmark – eller uden for Danmarks grænser, hvis man skulle ønske dette.

Find din niche

En af de vigtigste ting, når du skal starte en online karriere, er, at du finder dig en niche. Ved at fokusere på en niche, vil du opnå mange fordele. Du får selv muligheden for at koncentrere dig om et specifikt emne, samtidig med at det vil komme dig til gode, når du påbegynder din markedsføring.

Enhver virksomhed har en målgruppe, som man ønsker at ramme. Derfor vil det også komme dig til gode at vælge en niche, da målgruppen med stor sandsynlighed vil være den samme for alle de produkter, du arbejder med. Specielt i opstartsfasen er det vigtigt at være nicheorienteret. da et for bredt fokus ikke vil kunne have samme fokus, som en nicheorienteret virksomhed vil have.

Hvis du ønsker at kombinere de tre ting, vi har berørt indtil videre (online virksomhed, lave omkostninger og niche) er der specielt to muligheder at tage fat på:

  1. Leadgenerering
  2. Affiliate marketing

Leadgenerering

Leadgenerering er et udtryk, som man efterhånden ofte støder på i Danmark. Leadgenerering fungerer på den måde, at du indhenter en række oplysninger om en forbruger, og herefter sælger disse oplysninger videre til dine partnere. Der arbejdes med leadgenerering i mange forskellige brancher. Det, som vi har specialiseret os i hos Ekspertvalg.dk, er at generere leads til B2B-markedet.

Her hjælper vi virksomheder med at finde de rette løsninger til deres kontorer. Et af de produkter, vi oplever høj efterspørgsel på, er behovet for til kontoret. Derfor tilbyder vi virksomheder at modtage op til fire tilbud fra vores samarbejdspartnere.

Det er naturligvis vigtigt, at du har indgået samarbejde med en række leverandører, som kan levere det efterspurgte produkt, før du begynder at tilbyde disse produkter til forbrugerne. En god idé kan derfor være, at starte med at skabe en masse trafik til din hjemmeside, og bruge denne trafik som salgsargument overfor de forskellige leverandører, som derefter forhåbentlig ønsker at købe leads af dig.

Affiliate marketing

En anden let måde at tjene penge på, er ved at arbejde med affiliate marketing. Affiliate marketing fungerer på den måde, at du markedsfører en anden virksomheds produkter, og tjener en affiliate kommission, hvis en forbruger foretager et køb. I Danmark er affiliate marketing ved at være meget populært, og du kan tjene penge i mange forskellige brancher.

Nogle af de populære brancher er eksempelvis at hjælpe forbrugere med at finde de billigste flybilletter, men at hjælpe forbrugere med at finde det bedste forbrugslån som på , er også populært i affiliate branchen.

Der findes en række forskellige affiliatenetværk i Danmark, hvor du kan få et overblik over hvilke webshops og leverandører, som giver dig mulighed for at indgå samarbejde med dem. Du kan eksempelvis på se, om der er nogle af disse leverandører, som arbejder i en branche, som du selv kan se potentiale i.

Hvordan kommer jeg igang?

Før du kan gøre dig nogle forhåbninger om at tjene penge via leadgenerering eller affiliate marketing, skal du naturligvis have nogle brugere på din side. Men dette kan i sig selv være en stor udfordring, hvis du er helt grøn på området.

Hvis dit budget samtidig er begrænset, har du ikke muligheden for at bruge mange penge på enten Facebook- eller Google Adwords annoncer. En måde at markedsføre sin blog på, som groft sagt er gratis, er at arbejde med . SEO handler om at forbedre din hjemmesides placering i søgemaskinernes søgeresultater og på denne måde øge antallet af brugere på din hjemmeside.

I princippet er det gratis, men du skal samtidig være villig til at lægge mange timers hårdt arbejde i dette. Hvis det til gengæld viser sig, at din hjemmeside opnår bedre placeringer i søgeresultaterne, vil antallet af besøgende meget naturligt stige.

Start i dag!

Noget som i høj grad er afgørende for, om man bliver iværksætter eller ej, er, om man tør at tage springet. Der ligger naturligvis en masse timers arbejde i at være iværksætter, som man skal være villig til at tage på sig.

For at gøre processen lettere for dig, kan du kigge på nedenstående grafik, hvor du får 70 tips til at booste din blog. Uanset om du ønsker at booste din blog eller din forretning via din hjemmeside, er det samme metoder, som skal tages i brug.

Vi ønsker dig held og lykke med din iværksætterkarriere.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 bedømmelser, gennemsnit: 5.00 ud af 5)
Loading...

Skriv et svar