Lær programmering

Lær programmering med Codecademy

Lær programmering på nettet er ikke nemt, men der findes en række tools som kan gøre det lidt nemmere. Jeg har samlet de bedste, og kender du andre, må du meget gerne skrive en kommentar.

Med Codecademy kan du både lære at programmere de forskellige sprog, prøve forskellige projekter eller blive klogere på forskellige API’s. Indtil videre har jeg kun prøvet at lære HTML og CSS, som jeg stort set er færdig med nu.

Som sagt, kan du også vælge at prøve forskellige projekter af, som Codecademy har bygget. Her kan du f.eks. gå igang med et projekt der hedder “Make a Website” eller “Make an Interactive Website”. Jeg vil anbefale nybegyndere at starte med HTML og CSS, da det er de to nemmeste at komme igang med.

Før jeg begyndte på Codecademy havde jeg allerede en basis forståelse for HTML, men jeg vil helt klart mene, at jeg er blevet klogere på HTML og CSS, nu hvor jeg snart er færdig med dette kursus. Jeg har gjort det til en fast regel, at jeg skal igennem en opgave derinde hver dag, så jeg hver dag bliver lidt klogere på programmering.

Codeschool er en online service hvor du kan lære at programmere med hjælp fra videokurser og online øvelser. Du betaler en fast pris hver måned for de forskellige kurser, men de har dog også nogle gratis kurser, så du kan prøve deres værktøj af. Personligt synes jeg det er rigtigt fedt, at der også er en undervisningsdel, hvor man bliver lært op i forskellige ting, inden man går direkte til øvelserne.

Lær programmering med 

Treehouse er et online kursus, hvor du kan lære web design og programmering med Javascript, Python, iOS etc. Måden du lærer programmering på, ved Treehouse, er ved først at lære, derefter forskellige tests og til sidst vil du få badges, som repræsenterer hvor langt du er kommet.

Udacity er en læringsplatform med online kurser indenfor mange forskellige områder, som bl.a. artificial intelligence, machine learning og virtual reality, men altså indenfor programmering, websites og mobile. Du kan prøve en uge gratis, hvorefter du skal betale for et abonnement.

NemProgrammering.dk har en række gratis kurser om webudvikling, udvikling, CMS og andet. Du kan bl.a. lære om HTML, PHP, JavaScript og andre sprog. Hvis du har en WordPress hjemmeside, vil jeg anbefale at du tager deres WordPress kursus, og efterfølgende kan du tage kurser i HTML, CSS, XML osv.

BONUS-TIP: Hvis du vil programmere hurtigere, kan jeg anbefale dig at !

Forfatter: Tobias Hyldeborg

Jeg arbejder med SEO, webanalyse og online marketing, og skriver langt de fleste indlæg på denne blog. Udover arbejde på bureau, har jeg min egen lille virksomhed som driver denne blog og en række affiliate-hjemmesider.

2 meninger om “Lær programmering”

  1. Ikke bare wordpress folk kan drage nytte af Codeacademy. Der er så mange sprog at vælge imellem at det kan bruges af mange. Selv tager jeg tilløb til at komme i gang med Python, som bliver brugt i små linux computere. Det er rigtigt at stort set alle kan være med i starten og alle kan lære noget af at fuldføre. Det er fantatisk at sådanne ressourcer eksisterer. Jeg er gammel nok til at huske hvordan man skulle købe bøger til 800,- stykket og som tilmed var vildt uddaterede når man læste dem.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. .