Send push notifikationer fra WordPress

Push notifikationer WordPress

Udover nyhedsbrev og sociale medier, er der også en tredje mulighed for at pushe indhold og nyheder fra sit website – nemlig push-notifikationer. Vi kender dem allesammen fra vores smartphones, hvor vi får en push-notifikationer, når folk skriver til os på Messenger, en ven har Liket en statusopdatering, vi bliver anmodet om penge på MobilePay eller noget helt fjerde.

Med hjælp fra et WordPress-plugin, kan du selv udnytte denne mulighed, og sende push notifikationer fra WordPress, ud til dem der har besøgt dit site, og har sagt ja til at modtage notifikationer. Rent praktisk fungerer det ved, at der er en lille pop-up, når man besøger dit site, hvor man kan godkende eller afvise om man vil have opdateringer fra dig, i ens browser.

Jeg vil guide dig til hvordan du selv kan opsætte plugin som gør det nemt og hurtigt for dig, at sende unikke beskeder ud til dine brugere, når du har noget nyt at fortælle. Når det er sat op, vil du kunne sende beskeder til personer, der bruger de tre mest populære browsers: Chrome, Safari og Firefox.

Guide til push notifikationer WordPress

 1. Installer og aktiver .
 2. .
 3. Vælg “Add a new app” (du skal ikke bekymre dig over, at de kalder det en app).
 4. Gå til “App Settings”.
 5. Klik på “Configure” ud for “Google Chrome and Mozilla Firefox”.
 6. Skriv dit domænenavn ind – her er det vigtigt at du er opmærksom på http/https og med/uden www.
 7. Bruger du ikke https, skal du vælge et subdomæne, som notifikationer vil blive sendt fra. Min anbefaling vil være, at vente med opsætningen, hvis du ikke har https.
 8. Indsæt evt. et standard ikon for dit website – alternativt kan dette ændres for hver gang du sender en meddelelse.
 9. Gennemgå samme proces for Safari ved at klikke på “Configure” ud for “Apple Safari”.
 10. Gå tilbage til OneSignal WordPress plugin og vælg “Configuration”.
 11. Indsæt de forskellige ID og key’s, som du finder i OneSignal på fanen “Keys & IDs” og “Platforms” (for Safari).
 12. Gennemgå de forskellige indstillinger – mine anbefalinger vil være ikke at bruge “Notify”-funktionen, aktivere velkomsthilsen og deaktivere at der automatisk bliver sendt notifikation ud ved nye indlæg.
 13. Når du er klar til at sende en besked ud, foregår det via OneSignal’s hjemmeside – her klikker du blot på “New Message” og følger de forskellige steps.

Jeg kan selv fortælle at der er omkring 11 % af dem der har sagt ja til at modtage push notifikationer fra mig, der klikker på de beskeder jeg sender ud. Hvis man bruger det mere aktivt, bør man sagtens kunne værste dette tal, da det er meget sjældent jeg selv sender ud.

Andre gode WordPress plugin jeg kan anbefale:  og plugin til at .

Forfatter: Tobias Hyldeborg

Jeg arbejder med SEO, webanalyse og online marketing, og skriver langt de fleste indlæg på denne blog. Udover arbejde på bureau, har jeg min egen lille virksomhed som driver denne blog og en række affiliate-hjemmesider.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. .