Sådan køber du varepartier fra Asien

varepartier fra asien

Mit navn er Martin Dyrhøj, og jeg er en ung iværksætter fra Viborg. Min hverdag består i øjeblikket af 50 % studie og 50 % iværksætteri. Jeg driver i dag fire internetbaserede hjemmesider, som bl.a. består af  og . Jeg har tidligere drevet en webshop med salg af slips, butterflies og skjorter. Da webshoppen blev solgt bestod udvalget af over 130 produkter, som alle blev importeret fra Asien. Jeg har derfra stor erfaring med varepartier fra Asien, som jeg vil lade komme til din fordel.

I dette blogindlæg vil jeg vil gøre dig klogere på, hvad det kræver og hvad, du skal være opmærksom på. Jeg køber mest fra Kina, men har også handlet med andre asiatiske lande, hvor mange af de samme regler gælder.

Får du ikke svar på dit spørgsmål i dette blogindlæg, er du altid velkommen til at skrive en kommentar. Så vil jeg gøre mit bedste for at svare og hjælpe dig videre.

Hvorfor købe varepartier fra Asien?

Når man skal tjene penge på en butik og/eller webshop gælder det som bekendt om at købe billigt og sælge dyrt. I de fleste tilfælde vil det være en god idé at importere varepartier fra Asien – Primært Kina, hvor indkøbspriserne er meget lave. Dog kan kvaliteten svinge enormt meget, hvilket man skal være meget opmærksom på. Man skal dermed være sikker på, at kvaliteten er i orden, før man bestiller et parti med flere tusinde enheder. Selvom man ikke kan komme udenom told og moms, vil det alligevel hurtigt kunne betale sig økonomisk at købe sine varer fra Kina.

Hvad kræver det at importere fra Asien?

Inden du tager kontakt til en asiatisk leverandør, skal du først stifte CVR. Når man importerer udenfor EU, er det nødvendigt at være importregistreret. Du kan stifte CVR via Virk, hvor du skal sætte kryds ved importregistrering. Det kan desuden være en fordel at sætte kryds ved eksport, hvis man får brug for at sende varerne retur. Når man har gennemført momsregistreringen, kan man begynde at kigge efter leverandører. I næste afsnit vil jeg netop komme nogen tips til at finde den rette leverandør.

Finde den rette leverandør

Når man først har fået de praktiske ting på plads mht. momsregistrering, gælder det om at finde en eller flere relevante leverandører. Det kan være en krævende opgave at finde den helt rigtige producent i Asien. Jeg har selv stor erfaring med at bruge nedenstående hjemmesier:

De to overstående hjemmesider er ejet af samme virksomhed og fungerer som en stor online handelsplads. I princippet fungerer hjemmesiden ligesom danske DBA, hvor det i dette tilfælde blot er B2B.

Hos AliExpress er der oprettet rigtig mange leverandører, som sælger varepartier indenfor stort set alle kategorier. Du kan med fordel benytte dig af deres søgefunktion, hvor du kan søge efter et specifikt produkt eller blot en produktkategori. Ligesom det gør sig gældende for stort set alle andre handelspladser, så findes der desværre svindlere i større og mindre stil. Mange er utrygge ved at handle fra Asien, men det behøves man ikke at være. Hvis man blot tager sine forholdsregler, så er der meget lille risiko for at blive snydt.

Sammen med min partner har jeg købt varepartier fra Asien omkring 50 gange. Vi har kun været ude for, at vi har modtaget de forkerte varer to gange. Vi brugte en masse tid på forhånd på at finde de rette leverandører, så vi undgik at blive snydt.

Her er en række gode tips til at undersøge leverandørens pålidelighed:

 • Læs bedømmelser fra tidligere kunder
 • Besøg leverandørens hjemmeside (vurder troværdighed og undersøg ejeroplysninger)
 • Bedøm om tekstmateriale og billeder virker troværdigt
 • Lav en simpel Google-søgning på firmaet og find ud af, om leverandøren er blevet debatteret før

Vær opmærksom på disse omkostninger

Told – Den egentlige toldsats afhænger af, hvilken varekategori der er tale om. Ud fra varens værdi og portoen bliver tolden udregnet.

Moms – Momsen udregnes fra varens værdi, toldafgift og porto. Som bekendt er den danske moms på 25 %.

Importgebyr  Når man importerer varer fra udlandet har Post Danmark oplysningspligt overfor SKAT. For at dække dette Danmark opkræver Post Danmark et gebyr på 160 kr. Det gælder for alle forsendelser med en værdi over 80 kr.

Øvrige gode tips

 • Start altid med at bestille en vareprøve, således at du kan vurdere kvaliteten.
 • Vælg en kendt leverandør som DHL, Fedex eller UPS, hvis du sætter pris på hurtig levering.
 • Undgå så vidt muligt at købe mærkevarer hos en asiatisk forhandler. Man skal ikke desto mindre være opmærksom på kopivarer.

Relevante links

Forfatter: Tobias Hyldeborg

Jeg arbejder med SEO, webanalyse og online marketing, og skriver langt de fleste indlæg på denne blog. Udover arbejde på bureau, har jeg min egen lille virksomhed som driver denne blog og en række affiliate-hjemmesider.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (30 bedømmelser, gennemsnit: 4,50 ud af 5)
Loading...

2 meninger om “Sådan køber du varepartier fra Asien”

 1. Hej Martin. Da vi er igang med at starte et træningscenter, har vi fundet nogle forskellige træningsmaskiner på alibaba, som vi gerne vil bestille hjem, men vi har absolut intet erfaring med import. Vi har derfor en masse spørgsmål, og ville hører om du evt kan hjælpe?
  Mvh Mads og Mathilde

 2. Hej :-)
  Jeg er i gang med at desige mine egne smykker og vil sælge dem på min webside, men jeg mangeler og finde en producent i Kina der kan lave dem i god kvalitet og stadig lave priser, er det noget du kan fortælle mig noget om :-))
  Mvh. Helle

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. .