Senseo kaffepuder til Philips’ kaffemaskine (kæmpe test)

Senseo kaffepuder test

Der findes efterhånden rigtigt mange forskellige Senseo kaffepuder. Personligt synes jeg der er så mange, at det kan være svært at finde hoved og hale i, hvilke der kunne være spændende at prøve, og hvilke der måske ikke lige er min smag. Derfor har jeg sat mig selv på en mission om at smage samtlige Senseo kaffepuder.

Brazil Blend

Brazil Blend må nok siges at være min yndlings variant af de forskellige “World Selections” Senseo kaffepuder. Dens styrke passer lige til mig, og er måske en lille smule mørkere end en klassisk kaffe. Smagen er stadig rund og på ingen måde bitter eller sur. Jeg vil helt sikker prøve denne variant igen.

Køb Brazil Blend hos Kaffedeal.dk

Café Latte

I princippet synes jeg egentligt meget godt om denne Café Latte variant, men synes samtidig den smager alt for lidt kaffe (og desværre er der ikke andre Café Latte Senseo kaffepuder). Café Latte smager selvfølgelig generelt ikke lige så meget af kaffe, som end en espresso, men det betyder bestemt ikke at man ikke skal kunne smage kaffen “bagved” mælken som fortynder den. Som sagt, synes jeg ikke den smager dårligt, men synes samtidig heller ikke den smager af en Café Latte, nærmere varm sød mælk (det lyder måske lidt ulækkert, men prøv den af alligevel ;-))

Café Noir

Café Noir har lavet denne éne variant Senseo maskinen, som i princippet minder om “Classic” på flere områder – Det er en medium kaffe med en dyb og fyldig smag. Selvom den på flere områder minder om “Classic”, vil jeg dog foretrække Café Noir, da den på én eller anden måde, lige er lidt bedre.

Cappuccino

Der er lavet to forskellige Senseo kaffepuder med cappuccino-smag – En almindelig og en med choco. Cappuccino er normalt min yndlingskaffe, når jeg går på café eller lign., men Senseos variant af cappuccino er ikke just værd at råbe hurra for. Den er virkelig tynd og smager nærmest ikke af noget, hvilket jeg synes er super ærgerligt, da det i princippet “kun” er kraft den mangler. Hvis der fandtes en stærkere version af denne, ville jeg nok være fan!

Cappuccino Choco

Hvis jeg ikke skulle tænke på sukker og hvor usundt de forskellige Senseo kaffepuder er, ville jeg nok drikke denne variant noget mere. Ligesom de andre mælkevarianter kan den godt virke lidt tynd, men dette hjælpes nemt ved at hælde lidt mælk i koppen inden man starter Senseo maskinen. Cappuccino Choco er ret sød, hvilket selvfølgelig også er meningen, så er du mere til en kraftfuld kaffe, vil jeg nok ikke anbefale denne, men jeg selv synes denne variant er super god.

Classic

Den klassiske Senseo kaffepude som du stort set kan få overalt – Samtidig er der også mange supermarkeder, hvor du desværre kun kan få denne variant. Denne smag er, som navnet antyder, meget klassisk. Fin sort kop kaffe, for folk der hverken foretrækker en ekstra stærk eller mere mild kop kaffe.

Colombia Blend

Colombia Blend en af de Senseo kaffepuder, hvor kaffebønnerne kommer fra et bestemt sted, og denne variant er selvfølgelig fra Colombia. Kaffen er forholdsvis mørk, og så synes jeg samtidig også at den er lidt sur, hvilket selvfølgelig ikke er positivt. Jeg ville personligt ikke vælge denne type kaffe igen.

Decaf

Decaf er en koffeinfri kaffe fra Senseo. Jeg drikker normalt aldrig koffeinfri kaffe, men baseret ud fra den éne anden koffeinfrie kaffe jeg har smagt, vil jeg sige, at denne er meget fin. Jeg kommer nok aldrig til at købe denne variant igen, men jeg vil mene det er en fin variant til dem der foretrækker koffeinfri kaffe.

Hot Choco

Hot Choco er desværre den eneste slags varm-kakao-smag der findes til Senseo. Varianten smager ganske fint af varm kakao, men personligt kunne jeg godt tænke mig en anden model, hvor chokoladen der var blevet brugt var mørkere, og smagen på den måde var lidt mere intens. Hot Choco kan godt smage lidt vandet, men hælder du lidt mælk i din kop inden du starter Senseo kaffemaskinen, hjælper det rigtigt meget på det.

Intense Classic

Dette er, ligesom Intense Forte, en af de mørkere varianter af en “klassisk kaffe” fra Senseo. Jeg vil nok ikke drikke denne variant regelmæssigt, men har man brug for et lille kick af koffein (eller kan man bare godt lide en ret mørk kaffe), vil netop denne kaffe være rigtigt god.

Intense Forte

Dette er en af de mørkere Senseo kaffepuder. Personligt foretrækker jeg ikke SÅ stærk en kaffe, men har man brug for et koffein-kick, kan denne variant sikkert være meget god. Selvom denne kaffe er ret stærk, har den stadig en rund smag, og er altså på ingen måde sur i smagen.

Kenya Blend

Dette er en mørkere kaffe ifht. andre Senseo kaffepuder. Personligt synes jeg at dette er en af de bedre mørke kaffer fra Senseo, og vil nok foretrække denne variant, fremfor den klassiske “Strong” kaffepude. På én eller anden måde synes jeg nok denne smager lidt mere eksklusivt, fremfor den almindelige “Strong”.

Rød Merrild

Modsat Dolce Gusto som bl.a. har Nestea og Nesquick, og Tassimo som har Marabou og Twinings, har Senseo kun Merrild og Café Noir som “ekstern” producent af kaffekapsler/kaffepuder. Rød Merrild må nok siges, at være én af danskernes favorit-kaffe, og derfor er det da også fint at have den med i sortimentet. Men når det så er sagt, så er der jo bestemt ikke noget specielt ved Rød Merrild – Det er en ganske alm. kaffe, som smager ganske fint!

Strong

Denne kaffe er Senseo’s bud på en klassisk mørk kaffe. Udover “Strong” findes der jo samtidig deres “Intense” varianter som også, mere eller mindre, er mørke kaffer. Jeg synes rigtig godt om netop denne variant, da den både er mørk, men samtidig smager rigtig godt. Jeg skifter lidt mellem at drikke sort kaffe og kaffe med mælk, og “Strong” smager rigtig godt både uden og med mælk.

[ruven_hr style=”default” size=”small”]

Alt i alt findes der lige p.t. 14 forskellige varianter af Senseo kaffepuder. Selvom der findes flere kaffe varianter til de andre populære maskiner som Dolce Gusto, Tassimo og Nespresso, så har Senseo nu altså også et fint sortiment af smagsvarianter – Det er i hvert fald muligt at få alle de tre klassiske typer for kaffe (alm. kaffe, cappuccino og caffé latté).

Hvis der er nogen spørgsmål eller noget info der ikke er blevet besvaret i de små test jeg har lavet af de forskellige kaffer, må I meget gerne skrive en kommentar, så vil jeg med glæde svare på alle spørgsmålene!

Læs også mine anmeldelser af andre produkter og bøger – fx , og .

Sponsoreret.

Forfatter: Tobias Hyldeborg

Jeg arbejder med SEO, webanalyse og online marketing, og skriver langt de fleste indlæg på denne blog. Udover arbejde på bureau, har jeg min egen lille virksomhed som driver denne blog og en række affiliate-hjemmesider.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. .