Skjul affiliate links med WordPress plugin

Skjul affiliate links

Har du et affiliate-site eller en blog, hvor du bruger affiliate links? For almindelige mennesker kan det se lidt mærkeligt ud, at et produkt-link linker til et affiliate netværk og ikke direkte til en webshop. Med Pretty Links-plugin til WordPress, kan du skjule dette og linke med en redirect via dit eget site.

Er du ny som affiliate, og har du kigget lidt på hvordan de store sites arbejder med affiliate-links? Du vil ofte kunne se, at deres affiliate links er camoufleret med en redirect, på deres eget domæne. Det gør at brugeren ikke på samme måde fatter mistanke om at du får kommision, samt ser lidt mere naturligt ud, end at linke til , eller et andet affiliate netværk.

Med Pretty Links får du både et bedre overblik over de forskellige affiliate-links, samt har mulighed for at camouflere links, så det ligner et internt link.

Brug nofollow når du skjuler affiliate links

Google er generelt ikke glade for affiliate sites, og derfor anbefales det også at bruge på affiliate links. Med Pretty Links kan du sætte en indstilling til, at den automatisk tilføjer nofollow, hvis du bruger deres egen funktion til at indsætte affiliate link i dit indlæg – og skal altså ikke selv ind og rette i koden for at tilføje det.

<a href=”AFFILIATE-LINK” rel=”nofollow”>

Andre vil måske anbefale at man benytter redirect for Google’s skyld, men eftersom søgemaskinen følger op til fem redirects, gør en tredje redirect ikke nogen forskel (der sker allerede en redirect fra til partner-hjemmesiden). Selve redirecten du laver med Pretty Links skal altså primært være for at sløre linket for dine besøgende.

Billede: 

Forfatter: Tobias Hyldeborg

Jeg arbejder med SEO, webanalyse og online marketing, og skriver langt de fleste indlæg på denne blog. Udover arbejde på bureau, har jeg min egen lille virksomhed som driver denne blog og en række affiliate-hjemmesider.

10 meninger om “Skjul affiliate links med WordPress plugin”

 1. VIl det sige at de link der kommer fra AF til min webshop bliver mere skjult,, og vil goolge bruge dem som links og ikke læse dem som af links

 2. Hej Tobias

  Nu kan jeg godt nok se, at det er længe siden at der har været “liv” i den her artikel, men umiddelbart ser det alligevel ud til at du har opdateret den fornyligt. Jeg sidder selv med et par affiliate sites i dag, og har fået aktiveret ThirstyAffiliates-plugin’et. Men jeg må ærligt indrømme at jeg ikke helt forstår at gøre brug af det. Skal man ind og lave hvert enkelte affiliate link om manuelt?

  Håber du forstår mit spørgsmål og håber at høre fra dig. Det ser nemlig rigtig træls ud med den lange og URL..

  God aften herfra :-)

  //Nikolaj

  1. Hej Nikolaj,

   Du skal oprette hvert affiliate link manuelt, ja, men kan efterfølgende genbruge dem. I din test af robotstøvsugere ville du altså oprette Partner-Ads affiliatelinket for “iRobot Roomba 980 hos Wupti” én gang, og kan efterfølgende genbruge det – giver det mening? :-)

   Med venlig hilsen,
   Tobias Hyldeborg

 3. Hej Tobias

  Tak for den hurtige tilbagemelding.
  Jeg tror umiddelbart jeg forstår det. Har i hvert fald fået sat et link ind øverst i artiklen, som til produktet. Men det vil sige, at hver gang med skal gøre brug af et affiliate-link, så skal man først “lave” affiliate-linket, så sætte det ind i ThirstyAffiliates-plugin’et og så smide det i artiklen. Er det rigtigt forstået?

  1. Hej Nikolaj,

   Ja – men efterfølgende kan du selvfølgelig genbruge det samme link. Ved at søge på titlen på det link du har lavet i ThirstyAffiliates, vil du også nemt kunne indsætte det via link-funktionen i sider og i indlæg.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. .