Slå mail notifikationer fra på din mobil og bliv mere produktiv

mail notifikationer

Mail notifikationer på din smartphone vil oftest være en af de notifikationer der popper mest op i løbet af en almindelig hverdag – I hvert fald hvis man både har en privat og arbejdsmail installeret på sin telefon. Samtidig er en mail notifikation også en af de mest unødvendige notifikationer at få, da man (efter min overbevisning i hvert fald) ikke behøves at svare på mails mere end en enkelt eller to gange om dagen.

Hvis du sidder med en ny iPhone i hånden, vil mail notifikationer fungere sådan at din mobil vibrerer når du får en mail, men der vil samtidig ikke komme noget op på skærmen. Apple tænker nok at det er smart, da den på den måde ikke forstyrrer så meget. Personligt synes jeg dog dette er endnu mere irriterende. Jeg ved jeg har fået en mail, men kan samtidig ikke se et preview af den, eller noget som helst. Tidligere har jeg sat min iPhone op til, at skærmen samtidig også lyser op, og viser afsender, emne og kort preview af indholdet.

Disse mail notifikationer, er dog med til, at gøre dig meget mere forstyrret, da du hele tiden skal tage stilling til den mail der dukker op, i stedet for at kigge din mail igennem om morgenen, efter frokostpausen, lige før du tager hjem eller lign. Der er lavet undersøgelser der viser, at det tager 20 minutter at komme tilbage i fokus, efter man er blevet forstyrret på sit arbejde. En sådan forstyrrelse kan altså både være en mail der tikker ind, en kollega der lige skal låne 5 minutter, at du skal have lavet et refill på kaffekoppen eller andre småting.

Jeg er selv meget opmærksom på hvilke notifikationer jeg får på min iPhone – Det mener jeg i hvert fald selv – Men at framelde mail notifikationer på min iPhone er helt sikkert det mest effektive, hurtige og nemme step at tage i denne process. Efterfølgende kan man se på, om det rent faktisk er det værd, at blive forstyrret af, at der er blevet lavet et nyt opslag i en Facebook-gruppe du er medlem af, en ny person har tilføjet dig på Google+, der er nye planter der skal høstes i FarmVille og lign.

Måden du kan ændre hvordan mail notifikationer foregår er ved at gå til Indstillinger -> Meddelelser -> Find “Mail”. Her kan du så specifikt vælge hvordan dine mail notifikationer skal “opføre sig”. Personligt har jeg sat den op på denne måde:

  • Vis i Meddelelsescenter: Ja
  • Meddelseslyd: Ingen
  • Etiket på appsymbol: Ja
  • Vis på låst skærm: Ja
  • Advarselslyd, når låst op: Ingen

Det er egentlig “Meddelseslyd” der gør den store forskel, da jeg altså ikke får nogen lyd, vibration eller lign., når der popper en mail ind. Jeg kan stadig se de nye mails jeg har fået, hvis jeg aktivt åbner min mail, eller hvis jeg kigger i “Meddelsescenter”. Her kan man selvfølgelig diskutere om det er optimalt, men jeg har det på den måde, at hvis jeg allerede har åbnet min iPhone op, er det fordi jeg har tid til at kigge på mails og de andre notifikationer der er kommet ind, og så er det fint at kunne se dem i “Meddelsescenteret”.

Hvis du vil gå hele vejen, vil jeg også anbefale dig at slå mail notifikationer fra på desktop. Du vil højst sandsynligt opleve, at din produktivitet stiger, og du vil kunne nå mere på en dag.

Forfatter: Tobias Hyldeborg

Jeg arbejder med SEO, webanalyse og online marketing, og skriver langt de fleste indlæg på denne blog. Udover arbejde på bureau, har jeg min egen lille virksomhed som driver denne blog og en række affiliate-hjemmesider.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. .