Søgemaskineoptimering & billeder

SEO billeder søgeresultat

Når man har folk ofte udelukkende fokus på den tekst der er skrevet på siden, og det er der egentlig også en grund til – Tekst er det som Google allerbedst kan lide, men hvad med SEO billeder?

Google kan som standard hverken se billeder, flash eller video, men hvis du beskriver fx de billeder du har på din side vil Google let som ingenting kunne forstå hvad de forestiller – Den stoler nemlig (mere eller mindre) på hvilken beskrivelse og hvilke tags du har skrevet ind i alt-teksten til billedet.

Så husk, at næste gang du indsætter et billede på din hjemmeside så skriv lige et par tags eller en lille beskrivelse – Tænk på, at du kan få ét til keyword proppet ind i din artikel, uden at den bliver spammy.

Alt Tags giver god SEO på billeder

Rent teknisk fungerer det ved at du indsætter et Alt Tag sammen med billedet. Når du skriver denne tekst bør du beskrive billedet, som hvis du skulle forklare hvad det forestiller til en blind person. Du skal altså beskrive hvad der er på billedet, hvad det viser, hvilken stil det er osv.

<img src=”billedefil” alt=”Alt Tag”>

Ovenstående er den korrekte måde at bruge et alt tag på. Bruger du WordPress CMS vil du nemt kunne indtaste det, når du uploader eller indsætter et billede – og behøver altså ikke at gå i tekst-editor for at tilføje tagget, eller rette det til på nogen måde.

Forfatter: Tobias Hyldeborg

Jeg arbejder med SEO, webanalyse og online marketing, og skriver langt de fleste indlæg på denne blog. Udover arbejde på bureau, har jeg min egen lille virksomhed som driver denne blog og en række affiliate-hjemmesider.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. .