Start en webshop med succes

webshop success

Mit navn er Martin Dyrhøj, og jeg har fået lov at skrive et gæsteindlæg på Tobias’ blog. Jeg har altid kunne lide iværksætteri og startede mit første seriøse projekt, da jeg var 14 år gammel. I dag er jeg knap 19 år gammel og driver bl.a. siden . Jeg har desuden lige solgt min webshop StyleGuy.dk med salg af slips og butterflies, da min partner og jeg planlægger at starte en ny webshop. Start webshop med mine god råd, og du vil være et step tættere på succes’en.

Hvad skal jeg sælge?

Først skal du gøre op med dig selv, hvad du vil sælge i din webshop. Det vil være en fordel at gå efter en produktgruppe, hvor der i forvejen er en vis efterspørgsel. Samtidig bør du også kigge på konkurrencesituationen i det ønskede marked, da udbud for det meste er lig med efterspørgsel. iPhone covers, høretelefoner og blackmask er bare nogle af de produkter, hvor udbuddet overgår efterspørgslen. Hvis man skal gå ind på et marked med hård konkurrence, så er det nødvendigt at differentiere sig. Jeg vil anbefale, at man bruger ”” til at finde ud af, hvor mange søgninger der er på et givent søgeord.

Det er uden tvivl en fordel, hvis du starter en webshop med nogle produkter, som du selv kan relatere dig til. Elsker du f.eks. at lave puslespil, så kunne det være en idé at start en webshop med salg af puslespil.

Hvordan skal jeg markedsføre min webshop?

Hvis man ikke på forhånd har tænkt over, hvordan man vil markedsføre sin webshop, så har man en stor udfordring. Kunderne kommer nemlig ikke af sig selv, så det er vigtigt at få lagt en markedsføringsplan. Først og fremmest bør man benytte sig af segmentering og slå fast, hvem målgruppen er. Derefter bør man kigge på hvilke markedsføringstiltag, der vil være relevante for at gøre opmærksom på sin webshop overfor målgruppen.

Jeg har haft succes med følgende markedsføring..

Google AdWords

Ved AdWords kan du selv bestemme søgeord og klikpris. Jo højere klikrpis du har, desto mere synlig bliver du i søgeresultaterne. For at finde ud af om AdWords gavner din webshop, bør du sætte konverteringssporing op på din side.

Sociale medier

De sociale medier er geniale til at markedsføre sin webshop. Det gælder især det sociale medie Facebook, hvor man både kan benytte sig af gratis- og betalt markedsføring. Først og fremmest bør man oprette en Facebook fanside, hvor man kan udsende gode tilbud, konkurrencer, rabatkoder m.m. Derefter kan man evt. kigge på annoncer, sponsorerede statusopdateringer m.m.

SEO

SEO handler om, at man kan gøre nogle forskellige ting for at fremme ens webshop i søgeresultaterne. Du bør sætte dig ind i bl.a. , linkbuilding og intern linkbuilding.

Start webshop nu

Det allerbedste råd fra mig til dig er, at du bare skal kaste dig ud i det. Du findes alverdens indlæg om hvordan man starter en webshop med succes, men hvis du aldrig kommer igang, får du heller ikke succes. Hvis du ikke er så god til det tekniske, er jeg sikker på, at Tobias kan hjælpe dig igang.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. .