Stream ældre Mac til Apple TV trådløst – guide

Stream ældre Mac til Apple TV guide

Hvis du, ligesom mig, har købt en MacBook Pro før tidlig 2011 (eller midt 2011 hvis du har iMac, Mac Mini eller MacBook Air) og er ejer af et Apple TV, vil du nok også ærge dig over, at du ikke kom med ind i varmen – Det er nemlig kun modeller efter tidlig/midt 2011 der kan stream Mac til Apple TV.. I hvert fald hvis du vil gøre det på Apple’s måde.

Bemærk: Efter jeg havde udgivet dette blogindlæg fik jeg en besked fra en på Twitter om, at hans Mac crashede fuldstændig da han havde installeret en speciel driver han skulle bruge, for at få AirParrot til at fungere i bedst kvalitet. Vær opmærksom på dette, hvis du gerne vil stream Mac til Apple TV!

Hvis du ser film eller serier på fx TV 2 Play, Viaplay eller HBO har du ingen mulighed for at streame det op til dit Apple TV, medmindre du gør det via iPod Touch, iPhone eller iPad.. Hvilket jo bare er noget juks.

Jeg havde personligt glædet mig til, at jeg kunne streame min skærm direkte til mit Philips fladskærm TV uden HDMI-kabel, converter osv., men der var min Mac altså for gammel (af en eller anden mærkelig grund).

Nu er jeg så stødt ind i en App som kan præcis det samme som de nyere Mac’s; Streame både lyd og billede direkte til Apple TV!

App’en hedder AirParrot og koster kun 9,99 $ (56,84 DKK). Man kan fuldstændig gratis prøve App’en i 20 min., før den lukker ned og man skal downloade på ny, eller købe licens.

Jeg synes App’en fungerer utrolig godt, og er rigtig glad for at jeg har købt den. I starten skal man lige bruge lidt tid på at finde ud af hvor god kvalitet man kan streame i – Hvis man streamer i høj kvalitet kan video/lyd komme til at hakke, og hvis man streamer i for lav kvalitet bliver det næsten uudholdeligt at se på.. Heldigvis er der en mellemvej! :-)

!

Forfatter: Tobias Hyldeborg

Jeg arbejder med SEO, webanalyse og online marketing, og skriver langt de fleste indlæg på denne blog. Udover arbejde på bureau, har jeg min egen lille virksomhed som driver denne blog og en række affiliate-hjemmesider.

7 meninger om “Stream ældre Mac til Apple TV trådløst – guide”

 1. så du mener at en macbook pro fra 2010 dur til appletv hvis man downloader airparrot ?
  og har et ældre tv som dog er så nyt at der er 2 hdmi indgange

 2. Har lige prøvet AirParrot. Billede går fint igennem til TV, men ingen lyd. Løsningsmuligheder ? Jeg prøver at streame fra Filmstriben

   1. Hej Tobias
    Tak for tilbagemeldingen. Ved “Lyd ud” vælger jeg “AirParrot”, men tavsheden er
    desværre stadig gældende

 3. Hej Tobias
  Jeg får heller ingen lyd ud selvom jeg vælger AirParrot …. Jeg får beskeden “den valgte enhed har ingen kontrolmuligheder til lyd ud”

  Hilsen Bettina

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. .