Unge iværksættere har det nemt

Engang imellem, synes jeg at de unge iværksættere piver en smule meget. Der er ofte indlæg på  eller på deres private blogs, hvor de enten mangler penge, viden eller andet før de kan starte. Der er ofte en masse ting, som ligesom blokerer adgang for dem. Men, hvis man vender det om, så synes jeg faktisk ikke det bliver meget mere optimalt?

Jeg er selv netop gået ud af handelsskolen, og kører nu mit eget iværksætteri på fuldtid. Det er for fedt! Ingen tvivl om det. Enhver som får muligheden for det, vil jeg anbefale det.

Jeg har bare mange venner, som ville “ønske de kunne gøre det samme” som mig. Men hvad står egentlig i vejen for dem?

De fleste af dem bor hjemme, hvilket gør at de kun har minimale udgifter til husleje, hvis de betaler noget. Derudover har de måske en mobilregning, lidt frisør osv. Noget som maksimalt løber op i 1-2.000 kr. om måneden. Det er altså ikke særlig penge, hvis man lige tænker over det.

Min webshop, www.BilligeGolfbolde.dk, trækker jeg ikke løn fra. Alle de penge som jeg tjener i den, geninvesterer jeg i andet markedsføring. Noget af det virker, det andet gør ikke. Samlet set virker det dog, at der kommer endnu flere ordrer. Og det var egentlig det jeg ville opnå. Jeg er ligeglad med pengene nu – hellere have 10 gange så meget, om 10 år. Det er måske svært for nogle at tænke så langsigtet, men det kan virkelig betale sig.

Nå, tilbage til det med de unge iværksættere. Mange af dem har en masse visioner, drømme og så meget andet, men kun få af dem går efter det. Det som der som regel står i vejen, er enten noget med penge, eller en barriere som staten har sat (fx de ikke kan starte firma). Men, det har ikke stoppet mange andre unge iværksættere, så hvorfor skal det dog stoppe dem? Det handler bare om at blive ved!

Unge iværksættere bor som regel hjemme, har minimale udgifter og altså de optimale omstændigheder for bare at give den fuld fas, med deres eget projekt. Og hvis de fejler, så sker der intet. Tværtimod, er de bare blevet klogere. Det kan man ikke sige om en familiefar som skylder en halv million væk. Det har en smule mere fatale konsekvenser.

Så hvis du er ung iværksætter, så stop med at piv! Den eneste som stopper dig, er dig selv. Så kom nu bare i gang.

Når du først er i gang, og oplever en smule succes, så vil du slet ikke kunne stoppe igen. Når du får din første ordre, en som anbefaler dig eller noget helt tredje, så er det simpelthen den bedste mavefølelse man får. Jeg siger ikke du skal starte med en kæmpe succes, men start med et mindre projekt, og få følelsen af at skabe noget, og få succes med det. Den følelse gør nemlig at man ikke kan stoppe, og så vil du pludselig overveje at alle de barriere som du satte dig selv før, de er pludselig blevet meget lavere.

Go’ get ’em! ;-)

Dette indlæg er skrevet af – Følg ham på Twitter!

Forfatter: Tobias Hyldeborg

Jeg arbejder med SEO, webanalyse og online marketing, og skriver langt de fleste indlæg på denne blog. Udover arbejde på bureau, har jeg min egen lille virksomhed som driver denne blog og en række affiliate-hjemmesider.

3 meninger om “Unge iværksættere har det nemt”

 1. Jeg er helt enig!

  Der er mange gode pointer i indlægget, men efter min mening er den bedste, at som ung iværksætter går det sjældent så galt, hvis ens projekt fejler. Man mister måske lidt penge samtidig med, at man har spildt nogle timers arbejde – men til gengæld får man dyrebar erfaring ud af det. Der er konsekvenserne ofte lidt større, hvis man fejler med sit projekt som voksen, hvor man jo ofte f.eks. også har en familie at tage hensyn til.

  Så ja – det er bare om at komme i gang. Det værste, der kan ske, er ikke særligt slemt ;)

 2. Kanon indlæg!

  Nu er jeg ikke teenager eller noget; men jeg startede selv op, for nogle år siden, mens jeg var studerende. Jeg boede i en okay studiebolig til ingen penge, og jeg havde ikke de store udgifter. Jeg havde det nemt – men de af jer, som bor hjemme, har det (groft sagt!) meget nemmere.

  Go, go, gooo!

 3. Godt opråb!
  Stop nu al den pussenussementalitet – unge studerende har den perfekte forudsætning for at starte virksomhed op.
  Men de fortjener mere kredit – der skal være populært, respekteret og værdsat at være iværksætter. 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. .