4 måder at få website feedback

Få website feedback

Selvom du selv syntes at din hjemmeside er perfekt, er der en sandsynlighed for, at dine bruger mener noget andet. Derfor er det en rigtig god idé at få website feedback fra forskellige steder.

Når du får website feedback, er det vigtigt ikke bare at ændre alt på hjemmesiden med det samme. Selvom en bruger mener du skal bruge skrig-farver, er det sjældent det stemmer overens med resten af designet. Det er derfor vigtigt, at du har det store sammenhæng i baghovedet, så du ikke blindt ændrer hvad brugeren fortæller.

Hvis der derimod er mange der skriver det samme, eller nogen får en god idé til en ny funktion på hjemmesiden, er det selvfølgelig bare at implementere det. Husk dog at du aldrig bør stoppe med at få website feedback, da der hele tiden stilles højere krav til websites.

1. Spørg dine brugere, kunder eller medlemmer

En meget simpel måde at starte med at få website feedback på er ved at spørge dem der besøger hjemmesiden jævnligt, i forvejen. Dette kan gøres via nyhedsbrev, sociale medier eller ved at ringe til dem. Disse brugere har brugt hjemmesiden før, og ved derfor også bedre hvilke irritationer der måske er opstået, når man skal placere en ordre på din webshop eller lign.

Du kan vælge at kontakte brugere enkeltvis, eller gør det lidt nemmere ved at sende et spørgeskema til dem. Ved at bruge spørgeskemaer kan du få et langt bedre overblik, og filtrere på specifikke demografier. Et godt og gratis værktøj til dette er SurveyMonkey.

2. Få website feedback direkte på hjemmesiden

Der findes forskellige services, som du kan implementere direkte på hjemmesiden, hvor du kan stille specifikke spørgsmål. Jeg har desværre ikke selv benyttet nogle af disse, men det er services som Survicate, UserReport, og flere, hvor du kan få instant feedback fra alle dine besøgende.

3. Brugertest af hjemmeside

Denne løsning er en lidt dyrere løsning, men sikrer dig, at personerne der givet feedback, har sat sig ind i din virksomhed og hjemmeside. Her kan du fx bruge , UserTribe, og flere, hvor du oftest får flere videoer hvor du kan se hvordan brugerne agerer på din hjemmeside, samt en rapport over de resultater der er kommet frem til.

4. Få idéer til nye funktioner

Med tools som kan du få nye idéer til dit projekt, produkt og hjemmeside. Dette tool er ikke lavet til udelukkende website feedback, men lige så meget nye input direkte fra dine brugere. Idéerne som brugerne kommer med, kan så stemmes op af andre brugere.

Få feedback før redesign

Uanset hvilken metode du vil anvende for at få website feedback, er det vigtigt at du får det gjort inden du lancerer en hjemmeside i nyt design. Det kan have fatale følger, at offentliggøre et nyt design på sin hjemmeside, uden at have testet det af andre end et par kollegaer eller et par familiemedlemmer.

Brug et tool

Ved at spørge dine brugere direkte på mail eller telefon, tager det både lang tid og er svært at holde styr på feedback. Bruger du et tool til at opsamle informationer eller bruge forskellige præ-definerede spørgsmål, hvor du kan få målbart data, er det en del nemmere at opdatere din hjemmeside, så den passer bedre til de fleste.

SurveyMonkey er et tool til spørgeskemaundersøgelser, men kan også sagtens bruges til at få feedback på dit website. Du starter med at oprette et spørgeskema, hvor du spørger ind til hvor god en oplevelse den besøgende har haft på din hjemmeside. Efterfølgende skal dette spørgeskema sendes ud til dine besøgende via en popup på hjemmesiden, et opslag på sociale medier eller et link i dit nyhedsbrev.

Survicate er et tool der kan mange ting. Få svar på korte spørgsmål direkte på hjemmesiden, integrer en spørgeskemaundersøgelse på dit website og analyser via deres tool. Specielt deres eget analyse-værktøj er super smart, da du nemt og hurtigt får alle relevante data serveret.

UserReport kan bruges til både feedback og til idéer til nye funktioner på hjemmesiden. Spørg hvad dine besøgende synes om din hjemmeside, med UserReport’s egen skabelon, eller stil dine egne spørgsmål. Har SaaS-virksomhed, kan du benytte deres “Feedback Forum” til at få nye idéer til funktioner dit produkt skal udvide med.

Har du feedback til mig?

Hvis du har noget feedback til min egen hjemmeside, må du meget gerne skrive en kommentar i kommentar-feltet nedenfor. Jeg arbejder løbende på, at gøre min egen hjemmeside så opdateret og med-på-moden, som muligt, så hvis der er noget du mener der kunne være bedre, hører jeg meget gerne fra dig.

Forfatter: Tobias Hyldeborg

Jeg arbejder med SEO, webanalyse og online marketing, og skriver langt de fleste indlæg på denne blog. Udover arbejde på bureau, har jeg min egen lille virksomhed som driver denne blog og en række affiliate-hjemmesider.

Her tænker du på “4 måder at få website feedback”

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. .